Să nu bei suficientă apă
Una dintre cele mai importante funcții ale rinichilor este să filtreze sângele și să elimine toxinele și elementele de care organismul nu mai are nevoie. Atunci când nu bei suficientă apă în timpul zilei toxinele și elementele de care organismul nu mai are nevoie încep să se acumuleze afectând corpul.
Prea multă sare în dietă
Organismul are nevoie de sare pentru a funcționa corespunzător. Însă o mulțime de oameni consumă prea mult sodiu ceea ce duce la creșterea tensiunii arteriale și pune o mulțime de stres pe rinichi. Că regulă de baza, ar trebui să ai în dietă mai mult de 5 grame de sare pe zi.
Întârzii frecvent să mergi la toaletă (când simți nevoia)
Destul de multe persoane ignoră chemarea naturii întrucât sunt prea ocupați ori nu doresc să folosească toaletele publice. Însă reținerea regulată a urinei produce o presiune care poate duce la insuficientă renală, pietre la rinichi și incontinență. Așa că ascultă-ți corpul când te îndeamnă să mergi la toaletă.
Consum mare de zahăr
Studii științifice au demonstrat că persoanele care consumă două ori mai multe băuturi dulci pe zi au proteine în urină. Iar acest lucru este un semn care demonstrează cu rinichi nu funcționează așa cum ar trebui.
Deficiență de vitamine și minerale
O dietă bazată pe legume și fructe proaspete este excelență pentru starea generală de sănătate și pentru bună funcționare a rinichilor. Multe deficiențe cresc riscul de pietre la rinichi ori de insuficientă renală. Vitamina B6 și magneziu, spre exemplu, sunt super importante pentru a reduce riscul de pietre la rinichi.
Prea multă proteină animală
Consumul excesiv de proteină, în special de carne roșie, crește presiunea pe rinichi. Atât de multă proteină în dietă înseamnă că rinichi sunt suprasolicitați, iar asta poate duce la îmbolnăvirea lor.
Citește mai departe … Cele 5 obiceiuri nesănătoase care îți strică sănătatea rinichilor